Νόστιμη πίτα με μαρμελάδα κεράσι
Υλικά :
200γρ.βούτυρο
100γρ.ζάχαρη
Ξύσμα ενός λεμονιού
500γρ. αλεύρι κοσκινισμένο (μαζί με το μπέικιν)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
500γρ.μαρμελάδα κεράσι
1μεγάλο αυγό
Εκτέλεση :
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη,έπειτα ρίχνουμε το αυγό συνεχίζουμε το χτύπημα κ σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με τ μπέικιν.
Η ζύμη γίνεται θρυμματισμένη.Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι Νο 25. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και τοποθετούμε το ένα κομμάτι στο ταψί τρίβοντας το με τα δάχτυλα μας σα θρύμματα ψωμιού. Απλώνουμε επάνω την μαρμελάδα και την καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη που την δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο.Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς για 50’-60’. Όταν κρυώσει, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Υλικά :
200γρ.βούτυρο
100γρ.ζάχαρη
Ξύσμα ενός λεμονιού
500γρ. αλεύρι κοσκινισμένο (μαζί με το μπέικιν)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
500γρ.μαρμελάδα κεράσι
1μεγάλο αυγό
Εκτέλεση :
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη,έπειτα ρίχνουμε το αυγό συνεχίζουμε το χτύπημα κ σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με τ μπέικιν.
Η ζύμη γίνεται θρυμματισμένη.Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι Νο 25. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και τοποθετούμε το ένα κομμάτι στο ταψί τρίβοντας το με τα δάχτυλα μας σα θρύμματα ψωμιού. Απλώνουμε επάνω την μαρμελάδα και την καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη που την δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο.Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς για 50’-60’. Όταν κρυώσει, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου